Eurowijs lessen bestaan zeveneneenhalf jaar

Eurowijs lessen bestaan zeveneneenhalf jaar

Eurowijs is een initiatief van onze moeder, de Volksbank. Al 7,5 jaar leren jaarlijks zo’n 200.000 kinderen om te gaan met geld met gratis Eurowijslessen. Een mooi jubileum! En dat vieren we graag. Met ‘Eurowijsheidjes’ - digitale lessen van bijzondere gastdocenten - en een nieuwe aflevering van onze videoreeks ‘Eurowijsneuzen’.

Begin op tijd, voor een goede start

Het is verstandig om kinderen op tijd te leren met geld om te gaan. Dit geeft ze een goede start. En verkleint de kans dat ze later geldproblemen krijgen. Financiële educatie zit niet standaard in het lespakket op de basisschool. Daarom startte de Volksbank 7,5 jaar geleden met het ontwikkelen van een gratis Eurowijs lespakket. Waarmee collega’s en Zelfstandig Adviseurs gastlessen geven in de klas. Hiermee bereiken we jaarlijks zo’n 200.000 kinderen. Meer dan 1 op de 3 basisscholen gebruikt het Eurowijs lesmateriaal inmiddels. En daar zijn we trots op!

Eurowijsheidjes

Omdat we een jubileum vieren, maakte onze moeder een serie 'Eurowijsheidjes': digitale lessen van bijzondere gastdocenten. Bijvoorbeeld Naomi van As, maar ook onze eigen directeur Rein Wispelweij deelt handige tips om goed om te gaan met geld. In elke gastles staat een ander onderwerp centraal: van veilig online shoppen en geldezels, tot pincodes en bijbaantjes.

Bekijk alle Eurowijsheidjes op het YouTube-kanaal van de Volksbank.

Het lesmateriaal van Eurowijs

Het lesmateriaal van Eurowijs is er voor alle groepen van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Elk schooljaar kunnen leraren het lesmateriaal gratis bestellen op de website van Eurowijs. De les is opgebouwd uit drie filmpjes over uiteenlopende onderwerpen, waarover de leerkracht met de leerlingen in gesprek gaat. Daarnaast maken de leerlingen verschillende opdrachten en wordt de les afgesloten met de Eurowijsheidjes. Wil een leerkracht nog meer aandacht voor geld in de klas, dan zijn er nog extra gratis downloads beschikbaar (ook leuk voor thuis!).

Meer weten of lesmateriaal voor je school bestellen: kijk op eurowijs.nl

Eurowijskids: voor kinderen én ouders

EurowijsKids.nl is dé tofste website over geld voor kinderen. Hier vinden kinderen alle antwoorden op hun geldvragen. Onderbouwd met leuke filmpjes, weetjes, tips en informatie. Daarnaast vinden ouders hier ook antwoorden op vragen over financiële opvoeding. En leraren krijgen een extra verdieping voor hun lessen over geld, banken, pinnen en sparen.

Kijk op eurowijskids.nl

Terug naar de bovenkant van de website