De vijf meest gekozen goede voornemens

De vijf meest gekozen goede voornemens

In januari maken veel Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wij hebben begin dit jaar onze klanten gevraagd wat hun financiƫle voornemens zijn. Lees wat de vijf meest gekozen voornemens voor 2021 zijn. En tips om te zorgen dat uw voornemen ook slaagt.

1.     Sparen voor een specifiek doel

Bijna de helft van de klanten geeft aan te willen sparen voor een specifiek doel. Auto's en vakanties (als het weer mag) zijn daarbij populaire spaardoelen.

Tip: bij het sparen voor een specifiek doel kan het handig zijn een digitaal spaarpotje aan te maken.  U bepaalt een doelbedrag en kunt direct online instellen dat het potje maandelijks wordt gevuld. Bijvoorbeeld een paar dagen nadat u uw salaris heeft ontvangen. U maakt eenvoudig een spaarpotje aan in onze Mobiel Bankieren app.

2.     Hypotheek deels aflossen

Op nummer 2 staat: aflossen op de hypotheek. Wanneer u een deel van uw hypotheek heeft afgelost, gaan vaak ook uw maandlasten omlaag. Behalve als u een spaarhypotheek heeft, dan is extra aflossen niet altijd zinvol. En misschien kan uw rente omlaag omdat u in een andere tariefgroep komt. Uw adviseur geeft u graag meer informatie hierover.    

Tip: Heeft u uw hypotheek bij RegioBank, dan kunt u de extra aflossing ook zelf via de Mobiel Bankieren app regelen.

3.     Sparen voor onverwachte uitgaven

Nederlanders zijn een spaarzaam volk. We vinden het heel normaal om geld opzij te zetten zonder daarbij een specifiek doel voor ogen te hebben. Gewoon omdat het fijn is om geen zorgen te hebben als bijvoorbeeld de wasmachine kapot gaat. Een buffer om onvoorziene kosten op te vangen. Dit voornemen staat op nummer 3.

Tip: Kijk eens op nibud.nl wat een goede spaarbuffer zou zijn voor uw specifieke situatie.

4.     Minder onnodige uitgaven doen

De makkelijkste manier om meer te sparen, is door minder uit te geven. Maar zo makkelijk is dat voor veel mensen niet. Vaak doen we aankopen uit gewoonte of hebben we abonnementen lopen waar we eigenlijk weinig mee doen. We vinden het teveel gedoe om het op te zeggen of we vergeten het gewoon.

Tip: Probeer het te zien als een sport en beloon uzelf als het lukt om minder onnodige uitgaven te doen.

5.     Geld opzij zetten voor pensioen

Dat de hoogte van het pensioen later niet zeker is, weten we al langer. Het is dan ook niet verrassend dat dit voornemen in de top 5 staat. Uw pensioen is opgebouwd uit een aantal pijlers: de AOW, pensioen via een werkgever en eventueel pensioen dat u zelf heeft geregeld. Hoeveel u zelf wilt of moet regelen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u de hele wereld nog wilt rondreizen dan heeft u uiteraard meer geld nodig, dan wanneer u een moestuin wilt aanleggen na uw pensionering.

Tip: Uw adviseur helpt u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en behoeften.

Terug naar de bovenkant van de website