Fiscaal sparen

 

Sparen voor aanvulling pensioen

Droomt u ervan om eerder te stoppen met werken? Of wilt u een mooi bedrag sparen voor tijdens uw pensioen? Dan is één van de Aanvullend Pensioen producten iets voor u. Daarmee zet u nu geld opzij om straks te genieten van uw oude dag.

Aanvullend Pensioen Sparen is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke rente. Daarmee spaart u voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW. U bepaalt zelf hoelang. Het fijne van Aanvullend Pensioen Sparen is: u bent niet verplicht om te sparen. Komt het even niet uit, omdat u bijvoorbeeld als ZZP’er even geen opdracht heeft, dan spaart u tijdelijk niets. Dit heeft wel invloed op het uiteindelijke bedrag dat u spaart voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW.Uiterlijk in het vijfde jaar nadat u de AOW leeftijd hebt bereikt, moet u het opgebouwde spaarbedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct. Dit kan bijvoorbeeld met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Over deze uitkeringen betaalt u loonheffingen. De uitkeringen en afdracht naar de Belastingdienst regelen wij voor u.

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening: hiermee kunt u elke maand een vast bedrag laten uitkeren aanvulling op uw pensioen of AOW. Daarmee zet u eenvoudig en zonder extra kosten uw lijfrentebedrag om in een maandelijkse uitkering. De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke vaste rente. Heeft u een lijfrentebedrag opgebouwd bij een verzekeraar of bank, dan kunt u dat laten storten op deze uitkeringsrekening. Vanaf die rekening ontvangt u dan elke maand een bedrag als aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Over die uitkeringen betaalt u loonheffingen.Heeft u meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen die op verschillende momenten aflopen? Dan kunt u meerdere Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekeningen openen.


Meer weten over Fiscaal sparen?
We geven u graag persoonlijk advies. Maak een afspraak of kom langs.

300_logo_voor_internet_en_digitale_uitingen_kleur_gif.gif


Fimagro Financieel Advies
Nieuwstraat 24
4501 BD  Oostburg
t. 0117 44 04 02100_600px-facebook_icon_2013_svg.png
contact

$a_sidebar_image['s_name'] betaalcampagne