Daltarief voor stroom vervalt en wat is er nog meer gewijzigd?

Daltarief voor stroom vervalt en wat is er nog meer gewijzigd?

Elk jaar voert de overheid een aantal wijzigingen door. Dit gebeurt vaak 2 keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Wat is er onlangs gewijzigd? We moeten nu statiegeld betalen op kleine plastic flesjes en ongewenste telefoontjes worden verminderd via het bel-me-niet-register. En de overheid bouwt de corona steunmaatregelen af. Ook voor (toekomstige) huiseigenaren is er het een en ander veranderd.  

Wat verandert er voor huiseigenaren?

Toekomstige huiseigenaren kunnen makkelijker een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen. NHG heeft per 1 juli de Voorwaarden en Normen hiervoor aangepast. Deze wijzigingen hebben onder andere tot gevolg dat het proces voor het aanvragen van een hypotheek met NHG makkelijker en goedkoper wordt.

Ook gaan alle geldverstrekkers, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, rekening houden met het aflopen van de hypotheekrenteaftrek na 30 jaar. Dit doen ze voor het vaststellen van de hoogte van de maximale hypotheek.

Vanaf 1 juli is het daltarief voor stroom vervallen. De meeste consumenten gaan waarschijnlijk meer betalen voor gas en elektriciteit. Een reden temeer om te kijken of u uw huis kunt verduurzamen. Besparen op gas en stroom is altijd een goed idee, maar misschien nu een extra reden om u hier in te verdiepen. We hebben een aantal tips voor u over duurzaam wonen.

Bekijk de tips

Terug naar de bovenkant van de website