Brief aan formateurs: vergeet de regio niet!

Brief aan formateurs: vergeet de regio niet!

De vier partijen (PVV, VVD, NSC en BBB) met wie nu een Programkabinet gevormd gaat worden, hebben allen een hart voor de regio. Gisteren stuurde RegioBank directeur Rein Wispelweij een brief aan de formateurs, Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol. In deze brief vragen wij hen aan de formatietafel de inhoudelijke behoeftes van de regio niet uit het oog te verliezen. En roepen we nogmaals op tot de aanstelling van een minister voor Regiozaken.

Rein Wispelweij wil de formateurs nogmaals op het hart drukken dat het nu tijd is om een minister voor Regiozaken aan te stellen. RegioBank pleit al jaren voor meer aandacht voor de regio in de vorm van een speciaal aangestelde minister en stelde vorig jaar met de toekomstagenda van de regio de inhoudelijke prioriteiten voor de Nederlandse regio’s vast.

  1. Erken dat elke regio uniek is
  2. Zorg voor een goede basis aan infrastructuur en publieke voorzieningen
  3. Geef vertrouwen aan lokale netwerken

Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de Nationale DorpenTop in Zeeland. Hier gaan we wederom in gesprek met inwoners, ondernemers, politici en andere medestanders en blijven we ons inspannen voor meer erkenning van, waardering voor en investeringen in de regio. We blijven andere organisaties oproepen om zich bij de Toekomstagenda aan te sluiten zodat er een coalitie gevormd kan worden ter ondersteuning van een minister voor Regiozaken.

Meer informatie en aanmelden voor de Nationale DorpenTop in Zeeland op 20 juni

Meer informatie over de Toekomstagenda voor de regio

Terug naar de bovenkant van de website